A mai trecut un an. Însă 2016 va rămâne în amintire ca anul în care mi s-a schimbat viața pentru totdeauna. Am cunoscut în sfârșit ce înseamnă iubirea de mama, un sentiment unic care nu se compară cu nimic și pe care doar un părinte îl știe.

La sfarșitul fiecărui an am obiceiul să imi fac bilanțul într-un document din Windows Excel si sa contorizez niste cifre, cu cat a crescut numarul de fani, cate concerte am avut, cate contracte de publicitate am avut, cate incasari si ce investitii am facut. Niste formalitati de business pe care orice om care administreaza o afacere le face.

In ultimii ani aceste tabeluri in Excel imi aduceau o implinire care ma bucura, crezand ca daca am cifrele cat mai mari, sunt mai realizata si implinita. FALS.

 

Anul 2016 mi-a aratat ce inseamna cu adevarat implinirea, ca nimic, nicio cifra de niciun fel nu se compara cu sentimentul pe care il am atunci cand copilul meu se uita la mine sincer si cu iubire.

Chiar zilele trecute, Ella a inceput sa rada cu pofta si sa “vorbeasca”, sa gangureasca. Atunci am cunoscut un sentiment unic, nou, necunoscut mie si de care mi-a fost totodata frica pentru ca nu mai reuseam sa il controlez, asa cum fac eu cu tot ce e in viata mea. Da, sunt un control freak, dar asta e o alta poveste.

Deci, pur si simplu eram in fata Ellei si am ramas stana de piatra in timp ce ea “vorbea” cu mine si ma privea cel mai sincer pe acest Pamant si eu nu stiam cum sa reactionez si cum sa gestionez ceea ce simteam.

Mi-au dat lacrimile instant si am realizat ca tot ceea ce imi era familiar ca si simtire pana in prezent nu era adevarul absolut.
In acel moment, am realizat ca in continuare voi cunoaste niste emotii si sentimente unice pe care va trebui sa le accept in plenitudinea lor fara sa mai incerc sa le controlez.

Incep sa invat ce inseamna sa fii mama cu adevarat. Ce inseamna sa te simti ca o mama.

Totodata am realizat ca toate trofeele mele care stau la loc de cinste in living si pe care le privesc zilnic, nu mai reprezinta nimic in comparatie cu zambetul copilului meu.

Totusi ca sa contorizez si de aceasta data ce am facut in acest an, am deschis un Excel cu titlul “2016” si am scris simplu
AM DEVENIT MAMA

 

Zi de zi