Am convingerea ca intre minte si corp este o legatura profunda si ca orice stare emotionala buna sau proasta se  rasfrange asupra corpului. Emotiile negative pot crea boli, iar cele pozitive iti pot da un tonus exceptional si te pot mentine fresh si young mult timp.

Dintodeauna mi-am dorit 2 copii si am vrut sa fie o diferenta mica de varsta intre ei, iar dupa 30 de ani, am simtit o dorinta acuta sa fac primul copil desi stiam ca emotional nu eram inca pregatita 100%.

Nu imi vindecasem toate ranile copilarilei, cautam raspunsuri la foarte multe intamplari din trecut si mai aveam mult de lucru cu mine.

Totusi, atunci cand am intalnit persoana potrivita, pe George, am decis sa concepem primul nostru copil. Am simtit ca el va fi un tata bun pentru copiii mei si am avut convingerea ca totul va fi bine.

Eram de 6 luni impreuna, foarte indragostiti, nu eram sudati bine ca si relatie, abia ne cunosteam, dar amandoi am facut un “leap of faith” si am conceput un copil.

Nu am realizat in schimb ca hormonii din sarcina accentueaza ceea ce tu nu ai vindecat si inca de la inceputul sarcinii am fost coplesita de emotii si de o sensibilitate aparte, iar toate aceste sentimente s-au transpus in fizic si de prin luna a6a am inceput sa am o sarcina joasa cu risc de nastere prematura, iar in trimestrul 3 a trebuit sa stau mai mult in pat/canapea si sa nu fac niciun pic de efort.

Am realizat atunci ca e nevoie de mult autocontrol ca sa nu te lasi coplesita de emotii si de multa putere pentru a face diferenta dintre hormoni, emotiile nocive din trecut si cele din prezent.

Astfel am continuat terapia, cititul, lucrul cu mine si la 2 ani distanta simt o schimbare majora in evolutia mea ca om.

In momentul in care am decis sa facem al 2lea copil, m-am simtit mai pregatita, mai puternica si mai stabila pe emotiile mele ca niciodata.

Stiam ca de data aceasta voi avea un autocontrol foarte bun si ca nu voi lasa niciun sentiment negativ sa ma deranjeze.

Si cu stupoare am remarcat ca da, functioneaza. Cu cat ai o stare emotionala buna, cu atat sarcina evolueaza foarte bine. Acum, nici urma de sarcina joasa, oboseala, picioare umflate sau alte sensibilitati emotionale. Am avut si am o sarcina atat de usoara incat spre  surprinderea mea, am putut dansa pana in 30 de saptamani, fata de prima sarcina in care a trebuit sa ma opresc la 26.

Nu am lasat absolut mimic sa me enerveze, deranjeze si sa ma supere. Orice situatie negativa am tratat-o cu indiferenta si nepasare. Nu a contat decat starea mea de bine pe care am vrut sa o transmit bebelinei. Iar kilogramele nu au nicio legatura, luand acum in greutate un pic mai mult ca la prima sarcina si totusi ma simt mult mai usoara si in forma.

Am ajuns la concluzia ca trebuie neaparat sa facem copii abia atunci cand suntem vindecati de orice rani ale trecutului si ca orice stare emotionala buna sau proasta se transminte corpului si inevitabil copilului din pantec.

Voi reveni cu un vlog despre cartile care m-au ajutat sa ma schimb si voi mai povesti in alte postari aici pe blog despre drumul meu emotional.

Pe curand.

styling Ema Banita

foto George Burcea

Zi de zi

49 Replies to “De ce ma simt mai bine la a2a sarcina (diferenta dintre sarcini)”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *